Biefstuk in zwarte bonensaus

home > recepten-uit-china > Biefstuk in zwarte bonensaus

Verhit de wok en voeg wat olie toe. Tot bijna walmend, bak dan het vlees tot het dichtgeschroeid is.

Voeg dan de broccoli toe en schep eventjes om. Voeg de bonensaus toe en schep weer om, dan de soja, sambal en de knoflook. Als het wat droog is een scheutje water toevoegen.

Goed omscheppen en de lenteui, taugé en sesamolie erbij, verwarmen en meteen serveren.

Lekker met rijst.

Als je ander vlees gebruikt kun je het makkelijker voor meer mensen maken omdat biefstuk droog wordt als het te lang bakt.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 biefstukje (kan ook met ander vlees gemaakt worden), in blokjes
1 eetl. zwarte bonen saus (blikje bonensaus)
1 el yellow label sojasaus
1/2 theel. chinese, zwarte, sambal
2 lenteuitjes, grof gesneden
1 teen knoflook, geperst
wat druppels sesamolie
handje vol grof gesneden chinese broccoli
handje vol taugé