Bloemkool met gember
home > recepten-uit-china > Bloemkool met gember
Verhit de olie in de wok de gember en chilipepers 2-3 min op hoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes en zout erbij en meng alles goed door elkaar. Dek de wok af en laat het geheel op laag vuur 5-6 min. doorbakken en af en toe roeren. Voeg de fijngehakte koriander toe en bak alles al roerend 2-3 min. tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn. Besprenkel de bloemkool met het citroensap en roer alles goed door elkaar en dien direct op.
Opmerking:
Lekker met rijst en een frisse tomatensalade.
Ingrediënten voor 4 personen
Bijgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
3 eetl. plantaardige olie
2.5 cm. geschilde en in schijfjes gesneden gemberwortel
2 in de lengte doormidden gesneden groene chilipepers
1 middelgrote bloemkool, in roosjes van 2.5 cm.
3 takjes fijngehakte koriander
sap van 1 citroen
zout naar smaak