Chilischotel met aubergine en kip

home > recepten-uit-china > Chilischotel met aubergine en kip

Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd ze in stukken van 1 cm. Leg de auberginestukken in een schaal en bestrooi ze royaal met zout. Roer alles goed om. Dek het geheel af met plasticfolie en laat ze 30 min. rusten. Spoel de aubergine goed onder de kraan af en dep ze droog met een schone theedoek droog. Verhit de helft van de olie in de wok,voeg de knoflook toe en bak het zacht maar niet bruin. Voeg de aubergines toe en roerbak dit 3-4 min. Voeg de lente-uitjes en de chilipeper aan de gare aubergine toe en roerbak dit nog 1 min. Schep het uit de wok en zet het apart en warm. Verhit de rest van de olie en voeg de kip toe en roerbak deze 2 min. tot deze gaar zijn. Doe de aubergines terug in de pan en roerbak het geheel nog 2 min. tot alles goed warm is. Meng de andere ingrediënten en giet deze al roerende over de kip en aubergines in de wok. Roes de saus totdat hij helder en ingedikt is. Dien direct op.

Opmerking:
Lekker met eiermie.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 middelgrote aubergines
4 eetl. sesamolie
2 uitgeperste teentjes knoflook
4 in diagonale repen gesneden lente-uitjes
1 fijngehakte groene chilipeper
350 g in dunne reepjes gesneden kipfilet
2 eetl. kippenbouillon
1 eetl. tomatenpuree
1 theel. maïzena
suiker naar smaak
zout