Chinese kippensoep
home > recepten-uit-china > Chinese kippensoep
Doe de vermicelli in een pannetje. Schenk er kokendheet water bij tot ze net onder staan. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan. Giet ze af.
Roerbak het pepertje, de knoflook, het citroengras en de gember een paar minuten in de zonnebloemolie. Schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook.
Voeg er de plakjes kip aan toe. Dek af en laat 5 minuten sudderen, of tot de kip goed gaar is.
Breng op smaak met de sojasaus, de vissaus en eventueel nog wat peper en zout.
Voeg er de vermicelli aan toe en laat de soep goed doorwarmen. Werk ze af met wat gehakte munt en een plukje koriander. Serveer goed heet.
Ingrediënten voor 4 personen
Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
2 kipfilets, in plakjes
100g Chinese vermicelli (engelenhaar)
1 l kippenbouillon
2 koffielepels vissaus (nuoc mam)
1 koffielepel zonnebloemolie
1 rood pepertje, in ringetjes
2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1 stengel citroengras, gesnipperd
2 koffielepels verse geraspte gemberwortel
2 eetl. gehakte verse munt
4 plukjes verse koriander
peper en zout