Chinese noedels met groenten

home > recepten-uit-china > Chinese noedels met groenten

Week de paddestoelen 15 min. in warm water en verwijder de zanderige uiteinden. Kook de paddestoelen 5 min. in water. Schil de gember en pel de knoflook en hak ze fijn. Schraap de wortels en snijd ze in flinterdunne reepjes. Laat de paddestoelen uitlekken en snijd ze in reepjes. Schil de komkommer en snijd ze in flinterdunne reepjes. Snijd de bamboescheuten in flinterdunne reepjes en blancheer ze 2 min. in kokend water en laat ze goed uitlekken. Was en snijd de taugé en blancheer ze 1 min. in kokend water. Dompel de taugé in koud water en laat het goed uitlekken. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kook ze met zout. Giet ze af en spoel ze af en goed laten uitlekken. Verwarm de olie in de wok. Bak de gember en knoflook al roerend 30 sec. Voeg de bamboescheuten, paddestoelen en wortels toe en bak deze 4 min. Voeg de taugé toe en bak het geheel nog 2 min. Voeg de noedels, sojasaus en de honing toe en al roerend 1 min. verhitten. Voeg de komkommer, peper en zout toe. Al roerend 1 min. verhitten. Serveer het gerecht met de bieslook.

Opmerking:
Vervang de taugé door courgette en de wortelen door pastinaak.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht, vegetarisch

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g noedels
225 g bamboescheuten
115 g taugé
10 g gedroogde shii-take
2.5 centimeter gemberwortel
3 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
2 wortels
1/2 komkommer
5 eetl. sojasaus
1 eetlepel honing
vers gehakte bieslook voor de garnering
peper,zout