Pikante kippevleugeltjes met honing

home > recepten-uit-china > Pikante kippevleugeltjes met honing

Marineer de vleugeltjes in de soja, hoisin, honing en wijn, mnimaal 2 uur.
Dan bouillon erbij gieten en ca. 15 minuten koken. Vleugels eruit halen en droogdeppen. Marinade bewaren!
Frituur de vleugels tot ze lekker krokant zijn en dan uit laten lekken. Kan eventueel onder de grill.
Wat olie verwarmen en hierin de knoflook met de gember bakken, daarbij de vleugels en nog eventjes bakken. Dan marinade er weer bij en in laten koken tot een dikke saus ontstaat.
Dan de lombok en lenteui toevoegen en eventjes doorverwarmen.
Lekker bij de borrel.





Ingrediënten voor 4 personen

Snack

Ingrediënten voor 2 personen:

10 vleugeltjes, in tweeen
1 eetl. donkere sojasaus
1 eetl. hoisinsaus
1 eetl. honing
1 eetl. shoashin wijn
1/2 l bouillon
frituur olie
3 teentjes knoflook
1 st. gember van 3 cm, geraspt
1 lombok, fijngesneden en ontzaad
1 lenteui, fijngesneden
zout en peper naar smaak