Roergebakken kipfilet met tauge, mango en broccoli
home > recepten-uit-china > Roergebakken kipfilet met tauge, mango en broccoli
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd de dikkere stelen in smallere stukjes.
Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel. Pers de sinaasappel(en) uit tot je 125 ml sap hebt. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de knoflook.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de kipblokjes gaar. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze uit de wok.
Fruit de knoflook in de wok en doe dan de broccoli (stelen en roosjes), de gember, het komijnpoeder, de geraspte sinaasappelschil en de bouillon toe. Roerbak dit enkele minuten.
Voeg dan de mango, de kip, het sinaasappelsap en de ketjap toe. Schep zodra alles goed warm is de taugé erdoor. Strooi de cashewnoten erover en serveer met zilvervliesrijst.
Energiewaarde per persoon: 635kcal, 31g eiwit, 59g koolhydraten, 31g vet, 5.8g verz.vet, 8.7g vezels.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
A1 stuk mango
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 tenen knoflook
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel gemberpoeder
200 gram broccoli
2 eetlepels zonnebloemolie
125 ml versgeperst sinaasappelsap
250 gram tauge
50 gram ongezouten cashewnoten
200 ml kippenbouillon (tablet)
400 gram kipfilet
3 theelepels geraspte sinaasappelschil
600 gram zilvervliesrijst, gekookt