Siu mai
home > recepten-uit-china > Siu mai
Breng in een pan ruim water aan de kook en dompel de kool hierin 1 min onder, zodat hij slap wordt. Spoel de kool onder koud water in een zeef, laat goed uitlekken en druk er eventueel nog wat vocht uit. Meng het gehakt met de kool, sjalot, knoflook, gember, vijfkruidenpoeder en zout en peper naar smaak. Vul en vouw de velletjes zoals hieronder beschreven. Stoom de dumplings 5 min in een stoommandje of frituur ze 5 min.
Opmerking:
Gebruik 1 á 2 theel. vulling per velletje.
Ingrediënten voor 4 personen
Hapje
Ingrediënten voor 12 personen:
100 g witte kool in flinterdunne reepjes
250 g gehakt half om half
1 sjalotje fijngesneden
1 teentje knoflook geperst
1 cm gemberwortel geraspt
1 theel. vijfkruidenpoeder
zout
peper
25 wontonvelletjes (toko ronde)