Siu mai

home > recepten-uit-china > Siu mai

Breng in een pan ruim water aan de kook en dompel de kool hierin 1 min onder, zodat hij slap wordt. Spoel de kool onder koud water in een zeef, laat goed uitlekken en druk er eventueel nog wat vocht uit. Meng het gehakt met de kool, sjalot, knoflook, gember, vijfkruidenpoeder en zout en peper naar smaak. Vul en vouw de velletjes zoals hieronder beschreven. Stoom de dumplings 5 min in een stoommandje of frituur ze 5 min.
Opmerking:
Gebruik 1 á 2 theel. vulling per velletje.

Vouwtechnieken: Pakketje: Leg de vulling in het midden van het deegvelletje en vouw het deeg om de vulling naar elkaar toe zodat een pakketje ontstaat. Halve maan:Leg de vulling iets boven het midden op een rond deegvelletje. Vouw het deeg over de vulling zodat de vorm van een halve maan ontstaat. Driehoekjes: Leg de vulling iets boven het midden op een vierkant deegvelletje. Vouw het deeg over de vulling zodat een driehoekje ontstaat.



Ingrediënten voor 4 personen

Hapje

Ingrediënten voor 12 personen:

100 g witte kool in flinterdunne reepjes
250 g gehakt half om half
1 sjalotje fijngesneden
1 teentje knoflook geperst
1 cm gemberwortel geraspt
1 theel. vijfkruidenpoeder
zout
peper
25 wontonvelletjes (toko ronde)