Varkensvlees in pruimensaus

home > recepten-uit-china > Varkensvlees in pruimensaus

Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de varkensfilet daarin minimaal 30 minuten.
Haal het vlees uit de marinade en bewaar deze. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees tot het bruin ziet. Voeg de pruimensaus, het water en de gesneden lente-uien toe en laat alles afgedekt 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de bewaarde marinade toe en laat alles nog even sudderen tot de saus iets is ingedikt. Serveer met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

AIngredienten
500 g varkensfilet, in reepjes
2 eetl. olie
marinade:
3 eetl. lichte Chinese sojasaus
2 eetl. rijstwijn of droge sherry
1 eetl. bruine suiker
1 teen knoflook, geperst
2 theel. sesamolie
mespunt Chinees 5-kruidenpoeder
2 eetl. maïzena
zwarte peper naar smaak
Voor de saus:
6 eetl. Chinese pruimensaus (toko)
100 ml water
2 lente-uien, zeer fijn gesneden