recepten-uit-de-stoomkoker
b.v. met de Braun MultiGourmet stoomkoker
Veel lekkere recepten gemaakt in de stoomkoker. De natuurlijke manier van lekker koken. Voor veel mensen is eten niet zozeer strikt noodzakelijk alswel een plezierige bezigheid voor zichzelf en voor anderen. Men hecht hierbij grote waarde aan versheid, natuurlijke smaak en geur en ook aan de manier waarop het eten wordt geserveerd. Het oog wil ook wat, nietwaar? Daarom is de kwaliteit van de ingrediënten net zo belangrijk als de methode van bereiding. De aandacht is gericht op de natuurlijkheid van fruit, groenten, vis en vlees – voor wat betreft kleur, smaak, samenstelling en voedingsstoffen. Een van de beste manieren om die natuurlijkheid te behouden is stoomkoken.
Wat voorbeelden van stomers.
Recepten uit de Stoomkoker !
- Hakata-mushi (gestoomd varkensgehakt)
- Gestoomde visrolletjes
- Tortilla
- Asperge- en eiersalade met kruidige roomdressing
- Varkensvlees met pikante rijst
- Gestoomde visfilet met garnalen en eiersaus
- Kebab van garnalen op een bedje van dille aardappelen
- Polenta met chinese kool
- Gestoomde tandoori-kip
- Gehaktballen met tomatensaus
- Kippenborst onderhuids gevuld met rozemarijnboter
- Zalm in koolblad met pestosaus
- Griekse rijstschotel met oesterzwammen en olijven
- Kipfilet met tomaten en dille aardappelen
- Kabeljauw met venkel
- Gestoomde kabeljauw met zonnige groenten
- Gestoomde gevulde kip
- Aardappels met tijmboter
- Rijst koken
- Gestoomde kip met chinese paddenstoelen
- Kalkoenlapjes met pesto en rauwe ham
- Koude zalm met yoghurtkomkommersaus
- Gestoomde asperges met gerookte zalm en sabayon
- Asperges met olijfolie en zongedroogde tomaten