Vis met scherpe saus

home > recepten-uit-ethiopie > Vis met scherpe saus

Kook de spliterwten 15 minuten in 3 kopjes water. Voeg de rode pepertjes en de olie toe en roer voorzichtig om. Voeg de wijn toe en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken. Strooi er zwarte peper en zout over. Snijd de moten vis in reepjes en dompel die ca. 5 minuten in de hete kokende saus. Houd de visreepjes warm. Laat de saus afkoelen.
Lekker met ‘injera’ (Ethiopisch brood).
De visreepjes met de koude saus als dipsaus kunnen ook als amuse bij het aperitief geserveerd worden.





Ingrediënten voor 4 personen

4 middelgrote moten vis(filet) – 2 kopjes fijngehakte rode ui – 1 kopje spliterwten -3 kopjes water – 1/2 kopje rode pepertjes, in kleine reepjes – 1 kop olie – 1/2 kop wijn – 1/4 theelepel zwarte peper – zout naar smaak