Rode snapper met uiensaus
home > recepten-uit-ghana > Rode snapper met uiensaus
Maak de vis schoon, maar verwijder de koppen niet. Wrijf de vis van binnen en van buiten in met zout, de helft van de knoflook en de peperpasta. Laat dit een uur intrekken. Verhit wat olie en fruit hierin de uitjes met de rest van de knoflook. Vermeng de tomatenpuree met het citroensap en wat water en voeg dit al roerende toe aan de uitjes. Dek de pan af en laat alles op een lage warmtebron inkoken tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Grill ondertussen de vissen gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven. Schenk de uiensaus over de vissen en zet ze nog 20 minuten terug in de oven. Keer de vissen enkele malen om.
Geef hier maniok, garri of yammen bij.
Ingrediënten voor 4 personen
2-4 hele rode snappers (800 g) – zout – 2 teentjes knoflook, fijngehakt – 1/2 theelepel peperpasta (potje) – 3 uien, fijngehakt – 4-6 eetlepels tomatenpuree – sap van 1 citroen – nootmuskaat – peper en zout – arachideolie