Roodbaars met tomatensaus
home > recepten-uit-ghana > Roodbaars met tomatensaus
Maak de vis schoon, maar verwijder de koppen niet. Bestrooi de vissen met peper en zout en haal ze even door de bloem. Verhit de boter en bak de vissen hierin aan alle kanten. Zet de vissen apart.
Verhit de olie en fruit hierin de uitjes met de knoflook. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden tomaten en de peperpasta toe. Dek de pan af en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de vissen toe en laat deze nog 10 minuten meestoven. Schenk de visbouillon en het citroensap erbij. Neem de vissen uit de saus en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Kook de saus iets in en schenk deze over de vis. Dien het gerecht heet op.
Ingrediënten voor 4 personen
4 hele roodbaarzen – peper en zout – 4 eetlepels bloem – 3 uien, fijngehakt – 3 teentjes knoflook, fijngehakt – 8 tomaten – 1/2 theelepel peperpasta (potje) – 1 kopje visbouillon (van tablet mag) – sap van 1 citroen – boter – arachide-olie