Ei-citroensoep
home > recepten-uit-griekenland > Ei-citroensoep
Breng de bouillon aan de kook. Doe er al roerend de rijst bij.
Klop de eiwitten luchtig met het citroensap en 1 eetlepel koud water. Voeg dan lepelsgewijs 2 of 3 eetlepels afgekoelde bouillon aan het geklopte eiwit toe. Giet dit terug in de pan en zorg ervoor dat de soep hierna niet meer kookt, omdat het eiwit dan gaat schiften. Maak de soep af met zout en peper.
Tip: als u de soep liever gebonden hebt, voegt u een kopje water toe, waarin u 1-2 eetlepels bloem mengt, voordat de geklopte eieren in de soep gegoten worden.
Ingrediënten voor 4 personen
Deze soep is waarschijnlijk het populairst in Griekenland. Hij kan zeer eenvoudig en vlug bereid worden en is licht verteerbaar.
6 kopjes vis-, kippen- of kalfsbouillon (van tablet mag) – 2-3 eetlepels rijst – 3 eiwitten – sap van 2 citroenen – zout en peper