Gebakken aardappels met citroen

home > recepten-uit-griekenland > Gebakken aardappels met citroen

Nieuwe aardappels zijn het lekkerst voor dit recept. Zij hoeven ook niet geschild te worden. In het geval van andere aardappels (moeten wel vastkokend zijn), schil deze en snijd ze vervolgens in de lengte in vieren. Leg ze in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer een sausje van de olijfolie, het citroensap, de uitgeperste knoflook, de oregano en de kippenbouillon of water. Giet dit over de aardappels en kruid met zout en peper. Zet de schaal 1 uur in de oven en keer de aardappels tussentijds. Voeg desnoods een scheutje water toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappels
2 dl olijfolie
sap van 2 citroenen
1 eetl. oregano
1 teen knoflook
1 dl water of kippenbouillon
zout en peper

Wat heb je nodig?

Ovenschaal, Voorverwarmde oven op 200°C.