Gevulde courgettes met walnoten en feta

home > recepten-uit-griekenland > Gevulde courgettes met walnoten en feta

Breng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de courgettes toe. Blancheer ze 3 minuten, haal ze uit de pan en spoel ze af onder de kraan. Laat afkoelen.
Leg de courgettes plat op een snijplank. Snijd een dunne reep van de bovenkant van iedere courgette, maar blijf daarbij 1 cm van de zijkanten zodat die heel blijven. Hol ze m.b.v. een theelepel uit zodat er bakjes ontstaan. Bewaar het uitgelepelde vruchtvlees.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Bak ook het courgettevruchtvlees even mee. Neem de pan van het vuur en roer er de feta, de walnoten, het broodkruim, het ei, de dille en zout en peper door. Vul hiermee de courgettes. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de resterende el olie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 30 minuten in de oven. Verwijder het folie en laat nog 10-15 minuten bakken. Serveer warm.





Ingrediënten voor 4 personen

Vegetarisch hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 dikke, middelgrote courgettes
3 eet. olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, gehakt
100 g feta, verkruimeld
50 g walnoten, gehakt
4 eet. vers broodkruim
1 ei, losgeklopt
1 theel. gedroogde dille
zout en peper

Wat heb je nodig?

Voorverwarmde oven op 180°C., grote pan, koekenpan, ovenschaal.