Kip in tomatensaus met feta en olijven

home > recepten-uit-griekenland > Kip in tomatensaus met feta en olijven

Verhit 3 eetl. olie in een braadpan, sla de kipfilets een beetje plat, kruid ze met peper en zout en bak ze rondom bruin. Doe de ui en knoflook erbij, bak even mee en voeg de tomaten met sap, de olijven, de oregano, de ouzo of witte wijn en zout en peper toe. Laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan.
Verdeel de feta in vieren en leg op iedere filet een stukje. Laat met het deksel op de pan nog even sudderen tot de kaas is gesmolten. Strooi de peterselie erover en serveer met rijst of gebakken aardappels en een salade.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kipfilets, ca 600 g
1 ui, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1 blik tomaten
ca 20 groene olijven zonder pit
150 g feta
2 theel. oregano
2 eetl. gehakte peterselie
2 eetl. ouzo of 1 dl witte wijn
zout en peper
4 eetl. olijfolie

Wat heb je nodig?

Braadpan