Liefdesstrikken

home > recepten-uit-griekenland > Liefdesstrikken

Klop met een mixer de eieren op met ouzo, citroensap en wijnsteenzuur, gedurende 2 minuten. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe tot u een stevig deeg hebt. Kneed het deeg tot het soepel is. Vorm het tot een bal en laat het in plastic folie gewikkeld ca. 1 uur rusten in de koelkast.
Breng 3/4 liter water aan de kook met de suiker, honing en pijpkaneel. Kook hiervan in 7-8 minuten een dunne siroop. Haal de pan van het vuur.
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol de stukken dan dun uit en snijd er met een ravioliroller rechthoekjes van 3 × 6 cm uit. Knijp de rechthoekjes in het midden samen tot strikjes.
Schenk ca. 6 cm olie in een frituurpan of kleine koekenpan en verhit de olie tot deze zo heet is dat u er een pollepelsteel kunt insteken zonder dat er luchtbelletjes van opstijgen. Pas op voor spatten. Frituur de strikjes in de hete olie tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op een rek en haal ze als ze nog warm zijn door de afgekoelde siroop. Bestrooi ze met de gehakte walnoten en serveer ze zo warm mogelijk.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren – 1 1/2 dl ouzo – sap van 1/2 citroen – 1/2 theelepel wijnsteenzuur – 500 g bloem – 150 g suiker – 3 eetlepels honing – 1 pijpkaneel – zonnebloemolie om te frituren – 150 g fijngehakte walnoten