Macaroni in de oven
home > recepten-uit-griekenland > Macaroni in de oven
Kook de macaroni beetgaar in een grote pan met water en wat zout. Pel ondertussen de ui en hak hem fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uitjes boven een matig vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Overgiet de tomaten met kokend water, ontvel ze en snijd ze klein. Schep de tomaten door het gehakt. Voeg peper, zout, specerijen, wijn en 1 dl water toe. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een pan met stevige bodem en roer hierdoor de bloem. Giet er onder roeren de melk bij en breng de saus aan de kook. Haal de pan van het vuur. Voeg nootmuskaat, citroensap, peper en zout toe. Laat de saus enigszins afkoelen en roer er 2 losgeroerde eieren door.
Vet een vuurvaste schaal in. Verdeel de helft van de macaroni over de bodem. Strooi hier wat geraspte kaas over. Spoel de peterselietakjes af, dep ze droog en hak het blad fijn. Roer de peterselie en 1 ei door het gehaktmengsel. Verdeel dit over de macaroni. Dek het gehakt af met een tweede laag macaroni. Giet hierover de saus. Strooi de resterende kaas over de saus. Plaats de oven schaal voor ca. 45 minuten middenin de oven, tot de kaas bruin kleurt.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g macaroni – zout, versgemalen zwarte peper – 1 flinke ui – 4 eetlepels olijfolie – 600 g mager rundergehakt – 700 g tomaten – snufje kaneel – 1 mespunt piment – 2 1/2 dl droge witte wijn – 40 g boter, en boter om in te vetten – 4 eetlepels bloem – 3/4 liter melk – 1 snufje gemalen nootmuskaat – 1 eetlepel citroensap – 3 eieren – 200 g Kefalotirikaas, geraspt – 1 bosje peterselie