Spanakopita (spinazietaart)
home > recepten-uit-griekenland > Spanakopita (spinazietaart)
De spinazie wassen en snijden. De boter in de pan laten smelten en de ui fruiten en even later de spinazie toevoegen. Goed doorroeren. Peterselie, dille, peper en zout toevoegen en met het deksel op de pan de spinazie laten koken tot het meeste vocht verdwenen is. De pan van het vuur halen, de melk door de spinazie roeren waardoor deze wat afkoelt. De eieren loskloppen en er de grof gesneden feta aan toevoegen. Als de spinazie koud is geworden er het eimengsel doorroeren. Een ovenschaal invetten en er 4 met gesmolten boter bestreken vellen bladerdeeg in leggen. De spinazie verdelen over het bladerdeeg, de uitstekende stukken deeg over de vulling vouwen en het resterende bladerdeeg, met boter bestreken, daar weer op leggen. Uitstekende stukken afsnijden. Besprenkelen met gesmolten boter en in een warme, voorverwarmde oven in 40 a 50 minuten gaar bakken. Een half uur laten afkoelen en dan opdienen.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
750 g spinazie, 1 ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop peterselie, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 g feta, peper en zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, boter om in te vetten