Spetsofai
home > recepten-uit-griekenland > Spetsofai
Strooi flink wat zout over de aubergines en laat ze een half uur ‘zweten’. Spoel ze af en dep ze droog.
Doe de tomaten met sap, ui, knoflook, Spaanse peper, paprikapoeder, oregano, 2 eetl. peterselie, suiker en peper en zout in een braadpan en breng aan de kook. Laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.
Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op redelijk hoog vuur en bak daarin de aubergineblokjes en de reepjes paprika ca. 5 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe nu de saucijsjes in de koekenpan en bak ze 10 minuten. Haal ze uit de pan en doe ze samen met de paprika, aubergine en olijfolie in de sudderende tomatensaus. Giet de olie uit de koekenpan en blus af met de rosé. Giet de rosé ook bij de tomatensaus. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nog 15-20 minuten sudderen tot de saus wat is ingedikt.
Strooi de resterende peterselie erover en serveer met rijst of brood.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram saucijsjes
2 aubergines, in blokjes van 2 cm
2 grote groene paprika’s, in reepjes
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
50 ml zonnebloemolie
100 ml olijfolie extra vergine
2 blikken tomaten, gehakt
zout en peper
1 groene Spaanse peper, gehakt
1 eetl. paprikapoeder
2 theel. oregano
1 theel. suiker
150 ml rosé
3 eetl. gehakte peterselie
Wat heb je nodig?
Braadpan, grote koekenpan, keukenpapier