Zomerse salade met feta, kip en rozijnen

home > recepten-uit-griekenland > Zomerse salade met feta, kip en rozijnen

Snijd de twee sneden brood in blokjes (dit is handig als ze een beetje bevroren zijn). Bak deze in de grillpan totdat ze krokant zijn. Leg deze apart.
Bak de kipfilet in de grillpan totdat ze helemaal gaar zijn aan beide kanten. Laat deze bij de croutons afkoelen.
Meng voor de dressing de citroensap, olijfolie, provencaalse kruiden, peper, zout en de knoflook door elkaar heen. Meng deze door de gemengde salade heen.
Verdeel de aangemaakte salade over twee borden.
Verdeel over de salade de croutons, feta, kipfilet, rozijnen, cherrytomaatjes en ui.

Tip: Voor de vegetarische versie, vervang de kip door champignons!





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

100 g gemengde salade
2 sneden bruinbrood
100 g kipfilet, in plakjes
100 g feta, in blokjes
8 cherrytomaatjes
2 handjes rozijnen
1 ui, gesneden
2 eetl. olijfolie
Scheutje citroensap
1 teentje knoflook, uitgeperst
Provençaalse kruiden
Peper en zout

Wat heb je nodig?

Grillpan.