Aardappel curry
home > recepten-uit-india > Aardappel curry
Rooster het mosterdzaad in een droge pan tot het knettert.
Voeg olie, ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig is.
Voeg kurkuma, komijn, garam masala, chilipoeder, zwarte peper en aardappelen toe en roer goed door.
Voeg water toe en laat alles koken tot de aardappel gaar is.
Voeg doperwten toe en laat nog een paar min. goed doorwarmen en voeg eventueel zout toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
700 g aardappelen, in blokjes
2 uien, fijngehakt
1 theel. knoflookpasta
1 theel. gemberpasta
1 theel. kurkuma
1 theel. komijn
1 theel. chilipoeder
1 theel. zwarte peper
2 theel. garam masala
2 theel. mosterdzaad
1 dl water
100 g diepvriesdoperwten