Bulghur met vermicelli

home > recepten-uit-india > Bulghur met vermicelli

De vermicelli en kurkuma kort bakken in de olie
Bulghur, zout en bouillon toevoegen en 5 min. zachtjes koken. Daarna 10 min. laten staan.

  • Bulghur of burghul komt uit het Midden-Oosten. Hele tarwekorrels worden geplet, gestoomd, en dan licht geroosterd of gedroogd. Bulghur heeft een nootachtige smaak. De bereiding is eenvoudig: gewoon een uurtje laten weken of 15 tot 30 minuten koken (afhankelijk van de grofheid van de korrel). Neem twee delen water of bouillon op één deel bulghur. Bulghur en couscous zijn lekker als bijgerecht bij kruidige stoofschotels met vlees en groenten, maar ze zijn ook een prima basis voor zomerse maaltijdsalades.




Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g * bulghur
4 eetl. vermicelli
4 eetl. olijfolie
1 theel. kurkuma
4 dl bouillon
zout, naar smaak