Kip curry
home > recepten-uit-india > Kip curry
Fruit de ui, knoflook en gemberwortel een paar minuten.
Voeg daarna kurkuma, komijn, kruidnagel, kaneel, chilipoeder en garam masala toe. Bak het geheel nog een minuut.
Voeg tenslotte tomaten en yoghurt toe en laat alles nog een paar minuten bakken.
Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal, giet de saus over de kip en bak de kip ongeveer 45 minuten in de oven op 180°C.
Halverwege de kip omdraaien en opnieuw overgieten met de saus.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
4 grote kippenbouten (zonder vel)
1 ui, fijngehakt
1 theel. teentje knoflookpasta
2 theel. gemberpasta
400 g tomatenblokjes (blik)
3 dl yoghurt
3 el olie
1 theel. kurkumapoeder
1 theel. komijnzaad
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 theel. chilipoeder
2 theel. garam masala