Lams curry
home > recepten-uit-india > Lams curry
Verhit de olie en bak het lamsvlees met de ui en zout ca. 10 min.
Voeg kardemon, kruidnagels, laurierblad, kaneel en zwarte peper toe en bak 30 sec.
Voeg chilipoeder, kurkuma korianderpoeder toe.
Voeg tomaten en een kopje water toe en laat alles zachtjes bakken tot het vlees gaar is.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg lamsvlees in blokjes
3 uien, fijngehakt
1 theel. gemberpasta
1 theel. knoflookpasta
4 zwarte kardemoms
5 kruidnagels
3 laurierblaadjes
2 kaneelstokjes
1 theel. zwarte peper
2 theel. rode chilipoeder
1 theel. kurkuma
2 theel. korianderpoeder
250 g tomaten, in blokjes
2 theel. komijnpoeder
3 eetl. olie
zout naar smaak