Lams kebabs

home > recepten-uit-india > Lams kebabs

Knoflook, gemberwortel, chilipoeder, azijn en zwarte peper door elkaar mengen en het lamsvlees 2 uur in het mengsel laten marineren.
Yoghurt, garam masala, komijn, kurkuma, en fenegriek toevoegen. Goed omscheppen en nog een uur laten rusten.
Lamsvlees aan pennen rijgen en 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180ºC.
Met boter bestrijken en nog eens 5 minuten bakken tot het vlees gaar is.

  • Fenegriek heeft een sterk, kruidig aroma en geeft een lichte notige smaak.
    Toepassingen:
    Fenegriek wordt vaak gebruikt in Indiase curry’s of chutneys. Het is ook lekker bij (Oosterse) vlees- of groenteschotels, rijst en aardappels.
    Tips:
    Fenegriek kort roosteren voor gebruik en daarna malen in de vijzel.




Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg lamsvlees in blokjes
3 eetl. teentje knoflookpasta
1 eetl. gemberpasta
3 dl yoghurt
3 eetl. olie
3 eetl. azijn
1/2 theel. kurkumapoeder
1 theel. zwarte peper
4 kruidnagels
1 theel. komijnpoeder
2 theel. chilipoeder
1 theel. garam masala
1/2 theel. * fenegriek