Lamsvlees met zwarte ogen bonen en spinazie
home > recepten-uit-india > Lamsvlees met zwarte ogen bonen en spinazie
Bak de ui goudbruin in de olie.
Voeg kurkuma toe en bak 2 min.
Voeg lamsvlees toe en bak rondom bruin.
Voeg water, zwarte ogen bonen, zout en peper toe en laat alles zachtjes 1 1/2 uur sudderen.
Voeg spinazie, fenegriek, peterselie, lente-uitjes, koriander en limoensap toe en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g lamsvlees, in blokjes
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 lente-uitjes, fijngehakt
6 eetl. peterselie, fijngehakt
1/2 kopje zwarte ogen bonen
100 g diepvriesspinazie
4 eetl. verse koriander, fijngehakt
4 eetl. limoensap
1 theel. kurkuma
1 theel. fenegriek
250 ml water
6 eetl. olie
zout, peper naar smaak