Stevige tomatensoep
home > recepten-uit-india > Stevige tomatensoep
Breng bouillon aan de kook en voeg rijst, linzen, tomaten, citroensap, uien en chilipeper toe. Kook zachtjes 15 min.
Voeg peterselie, koriander, selderij, garam masala, kurkuma, zwarte peper en zout toe en laat nog 15 min zachtjes doorkoken.
Voeg tijdens het koken eventueel een beetje besan toe om de soep te binden.
Ingrediënten voor 4 personen
Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blik kikkererwten, uitgelekt
2 uien, fijngehakt
100 g rode linzen
500 g vleestomaten, ontveld
4 eetl. citroensap
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 eetl. peterselie, fijngehakt
4 theel. koriander
1 eetl. selderij, fijngehakt
1 kopje rijst
2 theel. garam masala
1 theel. kurkuma
1 l bouillon
1 theel. zwarte peper
besan
zout, naar smaak