Zoete amandelkoekjes, Sohaan e Asali

home > recepten-uit-iran > Zoete amandelkoekjes, Sohaan e Asali

Was de amandelen en snijd ze in heel dunne plakjes. Dep ze droog met keukenpapier. Snijd de pistaches in flinterdunne plakjes.
Vermeng de suiker met de honing en de olie en laat het geheel op hoog vuur koken, af en toe roerend, tot de suiker smelt en goudkleurig wordt. Voeg de amandelen toe en laat weer, af en toe roerend, verder koken tot de amandelen goudkleurig worden. Roer niet te veel in het mengsel! Giet olie op een platte schaal en wrijf er het hele oppervlak van de schaal mee in. Schep een heel klein beetje van het mengsel op de schaal. Als dat snel hard wordt, is het mengsel goed. Zet dan het vuur heel laag. Schep met behulp van een theelepel kleine porties op de schaal op gelijke afstanden van elkaar.
Leg, zodra elke portie op de schaal ligt, een paar plakjes pistaches op elke portie. Laat daarna afkoelen. Haal de sohaan met een mesje van de schaal en bewaar ze in een trommel met deksel.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g fijne suiker – 3-4 eetlepels dikke honing – 100 g olie – 1 theelepel saffraan – 150 g amandelen – 100 g pistaches