Drumsticks met rum en kokos
home > recepten-uit-jamaica > Drumsticks met rum en kokos
Als u kippenvleugeltjes gebruikt: maak die schoon, snijd de kleine vingerachtige uiteinden eraf en gooi ze weg. Snijd ieder vleugeltje doormidden, zodat er een plat stuk en een vlezige mini-drumstick overblijft. Als u drumsticks gebruikt: koop dan heel kleine drumsticks.
Verhit de boter en de olie in een steelpan met dikke bodem. Bak hierin de kipdelen goudbruin en gaar. U kunt ze in kleine hoeveelheden bakken. Leg ze, als alle kipdelen gaar zijn, terug in de pan en temper de warmtebron. Het volgende deel is wat lastig, dus ga voorzichtig te werk. Schenk de rum snel over de kipdelen en strijk een lucifer aan om de rum te ontsteken. Draai de pan voorzichtig, zodat al het vlees geflambeerd wordt (niet onder een in werking zijnde afzuigkap!!). Als de vlammen gedoofd zijn, de kippenbouillontabletten, knoflookpoeder, veel versgemalen zwarte peper, kokosroom en room toevoegen. Roer dit alles goed door en laat het zachtjes pruttelen. Doe de paddestoelen erbij en laat het bij lage tot middelmatige temperatuur pruttelen tot de saus is ingedikt.
Warm opdienen met gekookte rijst vermengd met gemengde kruiden en verse gestoomde groenten naar keuze.
Ingrediënten voor 4 personen
12 kleine drumsticks of kippenvleugeltjes – 4 eetlepels boter – 90 ml plantaardige olie – 60-90 ml Jamaicaanse rum – 2-3 kippenbouillontabletten, verkruimeld – knoflookpoeder naar smaak – versgemalen zwarte peper naar smaak – 4 dl kokosroom – 3 dl room – 220 g kleine paddestoelen, gewassen