Boontjes in sesamdressing

home > recepten-uit-japan > Boontjes in sesamdressing

Kook de boontjes tot gaar, ca 5 minuten in gezouten water.
Doe de sesam in een vijzel en wrijf fijn, voeg suiker, dashi, miso en sojasaus toe en meng goed.
Giet dit mengsel over de boontjes en gooi goed om.

  • Opmerking:

Dashi is de typisch Japanse visbouillon die als basis wordt gebruikt voor heel veel gerechten, sauzen en soepen.
De bouillon wordt getrokken van bonito en zeewier (kelp).
Vaak zijn er 2 varianten, de sterke en de lichte, tweede trekking.
Dashi is te krijgen in poeder/korrel vorm zodat je het gemakkelijk kunt gebruiken in de hoeveelheid die je nodig hebt.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 1 persoon:

175 g boontjes
zout
Dressing:
1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
1 eetl. bruine suiker
2/3 eetl. * dashi
1/2 eetl. miso
1 eetl. sojasaus