Dichtgeschroeide tonijn met groenten
home > recepten-uit-japan > Dichtgeschroeide tonijn met groenten
Mengel maken van geraspte gember, sojasaus, sesamolie en limoensap en pepertje.
De moot tonijn inwrijven met sesamolie en ruim bestrooien met sesamzaadjes en grof gemalen peper. De sesam en peper in de vis drukken.
Pan verhitten en daarin de groenten heel snel bakken, echt maar heel eventjes. Kruiden met peper en zout en verdelen over 2 borden.
Nu de vis in dezelfde pan op hoog vuur dicht schroeien, maximaal 1 minuut per kant. Vis uit pan nemen en in dunne plakjes snijden en verdelen over de 2 borden. Wat van de dressing over de vis scheppen en serveren maar.
Eten met stokjes, maakt het een stuk leuker!
Ingrediënten voor 4 personen
Lunchgerecht
Ingrediënten voor 2 personen:
ca 250 g super verse tonijn
wat sesamolie, om de vis in te wrijven
wat sesamzaadjes
stukje gember van 2 cm, geraspt
5 eetl. goede sojasaus
1 eetl. limoensap
1/2 eetl. sesamolie
1/2 Spaans pepertje fijngesneden (afhankelijk van smaak met zaden)
1 a 2 stronken paksoy of soortgelijke groente, heel grof gesneden
3 lente-uitjes in grove stukken
100 gram taugé