Gyoza (soort Wontons)

home > recepten-uit-japan > Gyoza (soort Wontons)

Meng alle ingrediënten voor de vulling.
Doe 1 el vulling in het midden van het deeg velletje, vouw het velletje dubbel zodat een halve cirkel ontstaat en druk de kanten goed aan. Herhaal dit tot de vulling op is.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Doe de Gyoza met de “zoom” boven in de pan tot de onderkanten mooi bruin en krokant zijn (potsticker). Voeg dan het water toe en stoom de Gyoza 1-2 minuten tot compleet gaar.
Serveren met de dip, gelijke delen azijn, water en sojasaus.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 24 stuks:

Ongeveer 24 Gyoza velletjes (indien niet gevonden voldoen Wonton velletjes ook) liefst ronde velletjes
Vulling:
250 g varkens gehakt, bruin gebakken
1/2 kopje gesneden pak-soi
1 lente ui, fijngesneden
4 eetl. geraspte gember
2 waterkastanjes, gehakt
1 theel. zout
1 theel. suiker
witte peper
1 theel. sesamolie
3 eetl. arachide olie
1/4 kopje water
pittige dip
chili olie
rode rijstazijn
soja saus
water