Japanse nasi
home > recepten-uit-japan > Japanse nasi
Wok goed heet stoken, dan wat olie er in. De Japanse peper, ui, knoflook en paprika heel eventjes bakken in de olie. Dan de koude rijst erbij en die goed bakken, de taugé er bij doen en goed omscheppen.
Dan de sesam, lente ui en ei erbij en op smaak brengen met de sojasaus en eventueel nog wat Japanse peper.
Lekker met een stukje zalm/kip-teriyaki.
Belangrijkst is dat de wok goed heet is en de rijst afgekoeld.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
100 g taugé
5 lente uitjes, flinterdun gesneden
1 paprika, fijngesneden
1 ui fijn gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 eieren als omelet gebakken, in stukjes
2 eetl. zwarte sesamzaadjes
Japanse sojasaus naar smaak
shishimi togarashi (gemengde Japanse peper) naar smaak
en al gekookte, afgekoelde rijst