Kip met sesam
home > recepten-uit-japan > Kip met sesam
Roerbak de kip in de olie ± 5 minuten.
Roer de knoflook, rode peper en lente ui erdoor en bak nog ± 2 minuten.
Voeg de sojasaus, bouillon, het citroensap, zout en peper toe en warm alles even goed door.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het voor het serveren over de kip.
Serveer er gebakken mihoen bij.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g kipfilet in reepjes
2 eetl. olie
1 geperst teentje knoflook
1 rode peper in dunne ringen (zaadjes verwijderd)
3 lente uitjes in stukjes
1 eetl. Japanse sojasaus of ketjap
2 eetl. kippenbouillon (tablet)
1 eetl. citroensap
zout, peper
2 eetl. sesamzaadjes