Knoflook Tonijn

home > recepten-uit-japan > Knoflook Tonijn

Maak de vis droog en kruid met peper en zout.
Verhit de olie tot goed heet en bak de tonijn ca 1 minuut per kant, moet op zijn gaarst medium zij!
Vis uit pan nemen en vuur laag zetten. Knoflook eventjes bakken met de sesamolie, soja en water/dashi, aan het pruttelen brengen, eventueel wat verdikken met allesbinder en over de vis gieten.
Meteen serveren.

  • Opmerking:

Dashi is de typisch Japanse visbouillon die als basis wordt gebruikt voor heel veel gerechten, sauzen en soepen.
De bouillon wordt getrokken van bonito en zeewier (kelp).
Vaak zijn er 2 varianten, de sterke en de lichte, tweede trekking.
Dashi is te krijgen in poeder/korrel vorm zodat je het gemakkelijk kunt gebruiken in de hoeveelheid die je nodig hebt.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

175 g tonijnsteak (dik stuk)
1 theel. knoflook
1 eetl. soja (Japanse)
1/2 eetl. sesamolie
3 cl water of * dashi
zout en peper naar smaak
olie om in te bakken