Nori-sushi's met crabstick en lente-ui (4 stuks)
home > recepten-uit-japan > Nori-sushi's met crabstick en lente-ui (4 stuks)
Spreid de vellen nori elk uit op het matje of een stuk folie en verdeel de rijst erover. Houd aan de brede kant ca 2 cm vrij. Bestrijk de rijst met wat wasabi (niet te veel want het is zeer pittig van smaak) of mierikswortel.
Strijk daarover een weinig mayonaise. Trek de crabstick uit elkaar in reepjes en leg ze samen met de lente-ui achter elkaar in het midden van de rijst.
Rol de vellen nori met behulp van het matje of de folie op en snijd elke rol in 2 stukken.
Ingrediënten voor 4 personen
Hapje
Ingrediënten voor 4 stuks:
1 x het basisrecept
2 vellen nori
wasabi of geraspte mierikswortel uit een potje
1 eetl. mayonaise
1 crabstick
1 lente-uitje in reepjes