Roerbakgroenten met miso
home > recepten-uit-japan > Roerbakgroenten met miso
Kook de wortel en boontjes tot beetgaar, ca 5 minuten. Zet weg in ijswater.
Los de bloem op in een beetje water.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook een paar seconden, voeg de groenten en Spaanse peper toe en zet het vuur hoger.
Meng chili olie, miso en shichimi met 250 ml heet water. Voeg toe aan groenten en breng aan de kook. Roer het bloemmengsel er door en serveer met de rijst. Garneren met koriander.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 2 personen:
1 eetl. witte misopasta
1 eetl. chili olie
1 theel. shichimi togarashi
160 g boontjes (of kouseband)
1 Spaans pepertje, fijngesneden
1 wortel dun gesneden
gekookte rijst voor 2 personen
grof gesneden koriander, handjevol
1 eetl. olie
1-2 teentjes knoflook, geperst
2 theel. bloem