Rundvlees Tataki

home > recepten-uit-japan > Rundvlees Tataki

Verhit de oven voor op 250°C. Wrijf het vlees in met olie and kruid met de peper. Schroei het vlees dicht in ca 15 minuten. Uit de oven nemen en snel af laten koelen.
Marineer het vlees in de soja, knoflook en citroenschil. Laat minimaal 6 uur marineren in de koelkast.
Saus:
Meng alle ingrediënten voor de saus tot de suiker opgelost is.
ca 45 minuten voor het serveren het vlees in de vriezer doen om het op te laten stijven om het makkelijker te snijden. Laat het daar ca 20 minuten liggen. Dan er uit nemen en in dunne plakjes snijden. Op een mooi bord leggen en besprenkelen met ponzusaus.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

ca 900 g mals rundvlees (ossenhaas o.i.d.)
1 eetl. olie
1/4 theel. grof gemalen peper
0,8 dl sojasaus (Japanse)
0,5 dl mirin
3 lente-uitjes, dun gesneden
2 teentjes knoflook, dun gesneden
schil van 1 citroen, fijn gesneden
Ponzusaus:
4 eetl. sojasaus
2 eetl. rijst azijn
1 1/2 eetl. bruine suiker
1 eetl. vers citroensap
1 eetl. vers limoensap
1 theel. gembersap
2 eetl. fijn gesneden bieslook