Briouat maa lformag dial maaza (bladerdeegpakketjes met geitenkaas)

home > recepten-uit-marokko > Briouat maa lformag dial maaza (bladerdeegpakketjes met geitenkaas)

Voor het maken van de vulling de geitenkaas met een vork losmaken. De peterselie fijnhakken en de eieren loskloppen.
Alle ingrediënten voor de vulling door elkaar mengen. Zout naar smaak toevoegen. De bstella-vellen tot 15 bij 20 cm bijsnijden. Een vel met de glanzende kant naar beneden op een vlakke ondergrond leggen. Een opgehoopte theelepel vulling erover uitstrijken, maar 3 cm van de rand vrijhouden. Het vel in de lengte tweemaal naar binnen vouwen, zodat er een strook ontstaat van 20 cm lang en 5 cm breed. De strook meerdere malen opvouwen, licht aandrukken tot een rechthoek en vooral de randen goed aandrukken. In een doek gewikkeld bewaren tot het moment van bakken.
In een pan wat olie verhitten en de deegpakketjes daarin goudbruin bakken. Goed uit laten lekken en warm houden.

  • = de bstella-vellen kunnen vervangen worden door fillo bladerdeeg




Ingrediënten voor 4 personen

Snack

Ingrediënten voor 50 stuks:

500 g * bstella-vellen
olie
Vulling:
800 g geitenkaas
2 bosjes peterselie
2 eetl. mild paprikapoeder
2 eieren
zout