Chebakia

home > recepten-uit-marokko > Chebakia

Een deeg maken van bloem, hele eieren, boter, oranjebloesem, olie en sesamzaadjes. Het deeg uitrollen tot een halve cm. dikte. In repen snijden en creatief vouwen zoals een bloem. In frituurolie (zuivere olie) bakken tot het gerecht lichtbruin is.
Ondertussen de honing opwarmen op een zacht vuurtje zodat deze vloeibaar wordt. Het gebak enkele seconden in de warme honig dompelen.
Op een bord leggen en er onmiddellijk met sesamzaadjes bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Gebak

Ingrediënten:

Een soort honingkoek die men elke dag eet tijdens de ramadan, als het donker wordt eet men een speciale soep “Harira” samen met Chebakia en dadels.

1 kg bloem
1 klein theeglas sesamzaad
2 eieren
250 g boter
2 eetl. olie (maisolie)
1 glas oranjebloesem
honing