Gekruide kalkoenbouten
home > recepten-uit-mexico > Gekruide kalkoenbouten
Leg de Spaanse pepers in kokend water. Verhit 2 eetlepels olie en schroei de kalkoenbouten aan alle kanten erin dicht. Strooi wat zout en peper erover. Leg het deksel op de pan en laat alles, boven een zeer matig afgestelde warmtebron, gedurende 30 minuten sudderen. Keer de bouten van tijd tot tijd om.
Hak ui, paprika’s en knoflook fijn. Ontvel de tomaten en neem de zaadjes weg. Doe hetzelfde met de groene druiven. Druk met het plat van een keukenmes de pinda’s fijn.
Doe alle genoemde ingrediënten met het broodkruim, vijfkruidenpoeder, sesamzaad, anijszaad en kaneel in een mengbeker van de keukenmachine. Doe wat peper erbij. Laat de machine 5 minuten draaien om een soepele pasta te verkrijgen. Laat de pepertjes uitlekken. Verwijder de uiteinden. Stamp ze samen met 1½ theelepel water in een vijzel fijn. Meng ze daarna door de pasta.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Schep de pasta erin. Temper de warmtebron. Roer de cacaopoeder door het pastadeeg en voeg ¼ liter bouillon (gemaakt van bouillontablet) toe. Roer alles goed door elkaar en leg daarna de kalkoenbouten erbij. Laat alles hierna nog 45 minuten zachtjes sudderen. Bij dit gerecht dient men vrijwel altijd maïskoeken op.
Ingrediënten voor 4 personen
4 Spaanse pepers – 3 eetlepels olijfolie – 4 kalkoenbouten – zout en peper – 1 ui – 2 rode paprika’s – 2 teentjes knoflook – 3 tomaten – 10 groene (onrijpe) druiven – 30 g gepelde pinda’s – 1 kop broodkruim – 1½ theelepel vijfkruidenpoeder – 20 g sesamzaad – 20 g anijszaad – 1 mespunt kaneel – peper – 30 g cacaopoeder – 1 bouillontablet