Aardappelpuree met bosui

home > recepten-uit-nederland > Aardappelpuree met bosui

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook die met zout in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel de knoflook en snijd het teentje in dunne plakjes. Verhit de olie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook zachtjes goudbruin. Neem ze uit de pan en fruit de uiringetjes ongeveer 1 minuut. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de koffieroom erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Schep er dan de uitjes en de plakjes knoflook door en breng op smaak met zout en peper.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g aardappelen, zout, 3 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 3 eetl. olijfolie, versgemalen zwarte, peper, ½ dl koffieroom.