Asperges met warme ham, roerei en sinaasappelsaus
home > recepten-uit-nederland > Asperges met warme ham, roerei en sinaasappelsaus
Schil de asperges. Kook de asperges in ruimwater met wat zout in 15 minuten. Laat 100 gram boter op laag vuur smelten. Roer de crème fraïîche en de sinaasappelsap hierdoor. Breng de saus op smaak met kerrie, zout en peper. Verdun de saus met een scheutje kooknat van de asperges. Bind de saus met allesbinder of maïzena. Klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit 40 g boter in een grote koekenpan. Giet er het eimengsel in en roer tot het gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer nog af en toe. Giet de asperges af en laat ze uitlekken. Overgiet de ham met het kookvocht van de asperges en zet deze op laag vuur. Verdeel de asperges over de borden. Schep er ham en roerei bij met de saus.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
2 kg asperges, 4 dikke plakken gekookte ham van 100 g, 6 eieren, zout en peper, 40 g boter, 125 g crème fraîche, sap van 1 grote sinaasappel, mespunt kerrie, allesbinder of maïzena.