Broodschotel met prei, tomaat en kaas
home > recepten-uit-nederland > Broodschotel met prei, tomaat en kaas
Verwarm de oven voor op 225°C. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes. Verhit 1 eetlepel olie en laat de preiringetjes al omscheppend slinken. Voeg naar smaak zout toe. Pers de knoflook boven de tomaatstukjes uit en roer de tijm erdoor. Verdeel de helft van de tomaatstukjes met het vocht over de bodem van een ovenschaal, leg er 3 sneetjes brood in, verdeel er de prei over en verkruimel hierboven ¼ van de kaas. Maal er royaal zwarte peper boven. Leg de andere sneetjes brood erop, verdeel de rest van de tomaatstukjes erover, verkruimel hierboven de rest van de kaas en garneer met de olijven. Bak de broodschotel in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 2 personen:
1 dikke prei, 4 eetl. olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomaatstukjes (netto 400 g), 2 theel. tijm, 6 sneetjes oud volkorenbrood, 200 g Franse geitenkaas, 6 zwarte olijven.