Brunswick kipstoofschotel
home > recepten-uit-nederland > Brunswick kipstoofschotel
Een typisch Hollandse stoofschotel! De kip wordt in de saus gekookt en is daarom extra vol van smaak.
De kipfilets in dunne repen snijden. De ui pellen en fijn snipperen. Het zaad en de zaadlijsten van de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en in dunne repen snijden. De kip met de ui, de paprika, de bouillon, het laurierblad, de tomaten met vocht en de Worcestershiresaus in een ovenvaste schaal doen en afgedekt 12 tot 14 minuten op driekwart vermogen verwarmen tot de kip net gaar is. Het vocht van de maïskorrels schenken, de bruine bonen laten uitlekken en de maïzena met het water tot een glad papje roeren. De maïs, de bonen en het maïzenapapje door het kipmengsel scheppen en de schotel afgedekt 8 tot 10 minuten op driekwart vermogen verwarmen tot het gerecht warm en gebonden is. Het laurierblaadje verwijderen en op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met brood.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui
1 paprika, groene
1 blad laurier
400 g kipfilet
350 g maïskorrel, uit blik
400 g tomaat, gepelde
0.5 l bruine bonen, uit blik
2 dl. kippenbouillon
1 eetl. maïzena
1 eetl. worcestershiresaus
2 eetl. water
Zout
Peper
Benodigdheden:
een ovenvaste schaal, wat magnetronfolie en wat keukenfolie.