Drentse koolraapstamppot
home > recepten-uit-nederland > Drentse koolraapstamppot
Schil de aardappelen, de koolraap en snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in ongeveer20 minuten gaar. Knip intussen de bieslook fijn. Snij de champignons in vieren. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot al het vocht is verdampt. Maal er peper boven. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de yoghurt, ¾ deel van de kaas en ¾ deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal. Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren. Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
750 g aardappelen, 1 koolraap (circa 700 g), zout, ½ potje verse bieslook, 250 g kastanjechampignons, 2 eetl. kruidenboter, 1 bekertje Bulgaarse yoghurt, (125 ml), versgemalen peper, 100 g geraspte boeren Leidse kaas.