Echte boerenzuurkool
home > recepten-uit-nederland > Echte boerenzuurkool
Snijd het vlees in stukken en bestrooi deze met zout en peper. Bak het vlees en de gesnipperde ui in wat boter. Strooi het paprikapoeder erop en fruit dit even mee. Voeg de bloem toe, roer goed en bak het mengsel tot de bloem goudkleurig is. Voeg de tijm, het laurierblaadje, de zilveruitjes en de rode wijn toe. Roer even en voeg eventueel wat water toe. Stoof het vlees op zacht vuur gaar. Kook intussen de zuurkool in 25 minuten gaar en maak de aard appelpuree. Vet een diepe, vuurvaste schaal in met boter en vul de bodem met puree. leg daarop een laag zuurkool en het vlees in de saus. Leg daarop weer een laag zuurkool en eindig met de rest van de puree, maak een decoratief hekwerk van kruisjes over elkaar liggende repen. Verdeel voordat u de schotel in de oven zet enkele klontjes boter over de puree, zodat het gerecht goudbruin wordt en niet aanbrandt.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g magere runderlappen, zout en peper, 1 ui (gesnipperd), boter, 2 theel. paprikapoeder, 1 eetl. bloem, tijm, 1 laurierblaadje, zilveruitjes, 1 glas rode wijn, 1 zakje zuurkool, 1 ui, aardappelpuree.