Friese boerenkool (optuge boerekoal)
home > recepten-uit-nederland > Friese boerenkool (optuge boerekoal)
Was de boerenkool en snijd de groente fijn. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Doe de boerenkool en de uien met zout, vers gemalen peper, de mespunt piment en de reuzel in een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Leg dan het spek, de casselerrib en de saucijsjes erop en laat alles in 45 minuten op laag vuur gaar worden. Doe de laatste 15 minuten de leverworst erbij. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Roer de havermout door de boerenkool en laat de groente nog eens 20 minuten zachtjes doorkoken. Dien de boerenkool, de aardappelen en het vlees in aparte schalen op.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg boerenkool, 2 uien, zout, versgemalen peper, 1 mespunt piment, 25 g reuzel, 250 g zuurkoolspek, 250 g casselerrib, 4 saucijsjes, 250 g leverworst, 1 kg aardappelen, 35 g havermout.